Prekomerna teža

PREKOMERNA TEŽA!

Prekomerna teža je pogosta zdravstvena težava psov; do 40% vseh psov je namreč pretežkih!

V večini primerov se hišni ljubljenčki zredijo iz preprostega razloga; s hrano zaužijejo mnogo več energije, kot jo lahko potrošijo in si tako v telesnih rezervah nakopičijo bistveno več maščobe kot je potrebujejo. V rednih primerih lahko kopičenje maščob povzročajo tudi hormonalne motnje ali druge zdravstvene težave.

Psi, ki so pretežki ali debeli imajo težave z dihanjem in kažejo manj želje po igri ali gibanju.
Prekomerna teža povzroča ali še stopnjuje dodatne zdravstvene težave kot so diabetes, težave s sklepi, bolezni dihal in povišan krvni tlak.
Zaradi tega je za zdravje vašega ljubljenčka izjemno pomembno, da mu pomagate shujšati. Pri tem igra primerna prehrana ključno vlogo.

Kako pomaga prehrana?

Eukanuba Veterinary Diets Restricted Calorie je nizkokalorična, vendar popolna in uravnotežena dieta, ki zagotavlja optimalno prehrano, medtem ko vzpodbuja naravne mehanizme hujšanja. EVD Restricted Calorie vzpodbuja postopno izgubo maščobnih zalog, medtem ko ohranja čvrsto mišično maso vašega psa. kot rezultat takšne prehrane bo vaš ljubljenček bolj aktiven in gibljiv, hkrati pa se zmanjšuje nevarnost ponovnega pridobivanja teže.

Lastnosti in koristi prehrane EVD Restricted Calorie:

  • nizka količina energije in maščob ob visoko kakovostnih piščančjih beljakovinah pomaga pri izgubljanju maščob in hkrati ohranja čvrsto mišično maso
  • L-karnitin dokazano pomaga pri nadzorovanju telesne teže in ohranjanju mišične mase
  • posebna mešanica ogljikovih hidratov pomaga ohranjati normalne količine sladkorja v krvi po obroku

Eukanuba Veterinary Diets Restricted Calorie

BRIKETI
SESTAVA: koruzni zdrob, piščančja moka, sorgo, ječmen, perutninska moka, pesina pulpa, piščančji hidrolizat, ribja moka, posušena cela jajca, živalska mast, posušen pivski kvas, kalijev klorid, natrijev heksametafosfat, laneno seme, DL-metionin, glukozamin HCl, hondroitin sulfat.

ANALIZA: Beljakovine 23,5%, olja in maščobe 7,0%, mašč. kisl. omega-6 1,8%, mašč. kisl. omega-3 0,3%, pepel 5,6%, vlaknina 1,9%, vlaga 8%, Ca 0,96%, P 0,77%.
Aditivi/kg: vit.A 70.000 IE, vit.D3 850 IE, vit.E 100 mg, Cu 25 mg, L-karnitin 50 mg.

Hrana ne vsebuje umetnih barvil arom in konzervansov. Vsebuje v EU dovoljen antioksidant.
Pred uporabo se posvetujte z veterinarjem.

 

Ko vaš ljubljenček doseže normalno težo ...

V primernem trenutku vam bo vaš veterinar predlagal spremembo prehrambenega režima vašega psa.

Psom, ki so nagnjeni k pogostejšim lažjim težavam s prebavo, lahko koristi hrana Eukanuba Daily Care Overweight, Sterilized. To je vsakodnevna popolna in uravnotežena prehrana z L-karnitinom, naravnim hranilom, ki pospešuje izgorevanje maščob v ogranizmu in hkrati ohranja mišično maso.

Poiščite nas na Facebooku!

Anketa

Kaj menite o šolanju psov?

Zaščita zob


Coevorden Nizozemska
Proizvodnja Eukanube
od leta 1999

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive
hi5